duminică, 19 aprilie 2015

Cum să-ţi pui o vorbă bună la facultate sau muncă fară să vorbeşti deloc

Felul în care ne îmbrăcăm în diferite contexte defineşte cine suntem, este ca o carte de vizită pe care o prezentăm persoanelor cu care intrăm în contact. Vorbim aici de brandul personal adaptat pe vestimentaţie, deci de stilul nostru vestimentar.
Dacă încerci să îţi defineşti stilul cu câteva accesorii de exemplu, nu căuta ce este la modă, ci încearcă să te orientezi către util, către classy, către stilul office. Asta se aplică şi în context academic şi în cel profesional. Dacă te interesează să treci la 2.0 în ceea ce priveşte ţinuta ta la facultate, sau măcar să te inspiri puţin, trebuie să faci pace cu gândul că facultatea nu e club, nu e loc de agăţat, nu e loc de plimbare, nu e loc de cico, nu e pauza de ţigară în faţă . De aceea unii studenţi nu îşi găsesc locul, pentru că nu au acel 'vibe' care transmite ceea ce trebuie.
Trebuie să ştii să faci 'advertising' cu tine şi cu stilul tău, trebuie să vinzi ceea ce profesorii sau angajatorii vor să cumpere. Imaginea unei persoane de încredere, care poate duce la bun sfârsit o sarcină, în mâinile căruia/căreia lucrurile prind formă. Nu e vorba neapărat despre prejudecăţi aici, ci despre atenţia pe care o ai pentru tine. O anumita vestimentaţie înseamnă o anumită atitudine. Asta nu e greşit, înseamnă să ai foarte clar în cap când este de distracţie şi când este de muncă şi seriozitate şi să te îmbraci ca atare.
Văd foarte des această ţinută adoptată la noi, de tot mai mulţi tineri. La facultate. It's a big NO.
Facultatea nu e locul în care petreci cel mai mult timp, să fim serioşi, deci merită să investeşti puţin timp ca să te ajute pe viitor. Una e să ceri o rugăminte profului îmbrăcat cu nişte pantaloni scurţi sau tăiaţi şi un decolteu generos, şi una e să ceri o rugăminte arătând profi şi promiţător, ca şi cum tratezi facultatea cu maximă seriozitate.

Ăstea sunt exemple de ţinute formate din articole cu funcţionalitate diversă. Sacourile fac ţinuta office, la fel şi geanta
Nimic greşit, doar nepotrivit 
Sacouri/ blazere la graniţa dintre office şi casual, având în vedere că sunt o investiţie mai costisitoare, dar care poate fi utilă şi pentru un interviu sau pentru o întâlnire de afaceri.
Genul ăsta de blazere au de asemenea o funcţionalitate multiplă şi sunt de efect la doar 49 lei
Fii tu tipa sau tipul după care întorci capul pe stradă sau pe care îl/o admiri pe net!

Dacă nu stai foarte bine cu portofelul, lasă-ţi creativitatea să zburde, pune o eşarfă mică colorată la un tricou uni şi peste pune un puloveraş de orice culoare (eşarfa preferabil asortată cu puloverul, sau măcar încălţările).
Găseti cămaşă profi aici  https://www.miniprix.ro/produs/1134670/Camasa-din-bumbac  la 59 lei
Să încercăm să reconstituim o ţinută scumpă cu bani puţini


Pare scump ? Ia să vedem ce putem face.
Importante sunt aparenţele şi cât de bine le combini.
Am adunat mai jos două exemple care suplinesc imaginea de mai sus cu bani mai puţini:
Asta este o ţinută perfectă pentru facultate. Simplă dar constituită din elemente care pot fi apoi refolosite pentru alte ocazii.
Gasesti un pulover asemanator aici https://www.miniprix.ro/produs/1119853/Pulover-tricotat-cu-maneca-lunga la 39 lei


Însă există şi un articol pe această temă, http://www.divahair.ro/moda/sfaturi_din_moda/11_tinute_hot_de_birou , cu un titlu care transmite mai mult decât este de fapt, sfaturile de acolo sunt de luat în considerare. În ceea ce priveşte exemplele de ţinute, acestea pot fi adaptate personalitaţii însă respectând normele de lungime, goliciune şi de cantitate a materialului folosit fară să conţină daune.
Un alt articol în acest sens, cu sfaturi utile a fost realizat pentru bine-cunoscutul site de joburi www.ejobs.ro şi anume http://www.ejobs.ro/cariera/sectiune-stdent/articol-TipsTricks/page-Ghid-de-buna-purtare-vestimentara-la-birou-,-pentru-femei .


Nu am neglijat reprezentanţii sexului tare, doar ca aceştia nu pot da greş niciodată cu blugi si cămasă (facultativ pulover peste, în funcţie de vreme) sau cămasă şi sacou, şi blugi închişi la culoare.
Partea de sus este exemplul perfect de echilibru între nuanţe şi materiale alese.
Ţinuta este ideală pentru facultate fiind casual-office , dar o putem simplifica suplinind sacoul cu un pulover , sau o putem face complet office înlocuind teneşii cu pantofi, depinde de mediul în care lucrăm.


Pentru că vorba aia:
If it's on 9gag, you know it's a real concern.





Iar părerea asta referitoare la atenţia deosebită pentru vestimentaţia la facultate nu o am doar eu :


3 Scientific Reasons Why Students Should Dress Sharp - Why A Student Should Care About Appearances


Acest domn dă sfaturi utile studenţilor care vor să pară de încredere, care vor sa arate profesional. Dacă tu investeşti în tine, şi alţii vor investi.


E ok să fim plini de personalitate, dar facultatea este un exerciţiu pentru viaţa de după facultate,pentru mediul profesional de la serviciu, trebuie să învăţăm să combinăm şi să asortăm la un alt nivel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu