marți, 17 februarie 2015

Care e scuza ta ca esti singur?

Serios ? Iti e bine asa ? Asta iti spui tu noaptea in timp ce strangi plapuma in brate?

Nu ma leg aici de persoane proaspat iesite din relatii care au nevoie de o pauza, lucru care este de inteles, ma leg de persoane care vor ceva, dar care isi gasesc scuze sa nu mearga spre targetul lor(relatii, agatari, one-night standuri,flirturi etc).
Cat ma dispera cand aud formulari de genul : ‘’nu am sanse ‘’ , ‘’ cum adica sa ma bag eu in seama ?! ‘’, ‘’ el trebuie sa faca primul pas ! ‘’. Pai de ce crezi tu asta ? Ca ai citit tu niste carti si ai vazut tu niste filme ? Ca ti-a zis tie bunica? Ca asa a cucerit-o tătelu’ pe mămelu’?
M-am saturat sa vad persoane in jurul meu care se plang ca sunt singure, sau care din contra, se bat cu pumnul in piept ca le este bine singure, dar la un pahar de vin si o discutie despre relatii/sexul opus se revarsa butoiul cu amaraciune. Nimeni nu are voie sa isi planga de mila sau sa se resemneze pana cand nu a incercat tot ce era de incercat. Iti place de cineva, vorbeste-i,afla, indiferent daca esti fata sau baiat, scund, gras/a, urat/a, timid/a, pro(a)st(a) de bubuie sau care ti s-a mai spus ca iti este problema. Invatam din experiente, fie ele negative sau pozitive, ne formam, ne slefuim, suntem un diamant in devenire, cu fiecare slefuire ne apropriem mai mult de forma finala. 
Daca tu stai asa mediocru si plin de auto-suficienta in lumea ta, crezand ca lucrurile vor veni de la sine la tine si ca totul se va rezolva fara ca tu sa ajuti situatia in niciun fel, ei bine, sa nu fii surprins cand te vei trezi nefericit intr-o eventuala relatie pe care o vei avea dar pe care nu o vei vrea cu adevarat, dar ‘’macar imi tine de cald noaptea’’. Pentru ca si la paine va lucra vreodata o vanzatoare draguta, sau cu un decolteu misto. Dar noi vorbim aici de tinte propuse, de oameni pe care chiar ii vrem, nu de oameni cu care ne complacem. Vorbim de tinte sus deci fie de reusite mari fie de cazaturi de sus. Dar din cazaturi invatam care ne este nivelul actual, de ce am dat gres, cum sa ne imbunatatim, cum sa crestem nivelul. Chiar daca pe moment nu simti decat dezamagire si deziluzie, pentru data viitoare vei avea un punct de plecare. Frica nu duce la dezvoltare, cum nici inhibarea nu duce. Trebuie sa muncesti daca vrei ceva, si asta in primul rand la tine, pentru ca tu esti prima persoana pe care trebuie sa o convingi ca poti sa iti atingi scopul.
Relatiile/cunostiintele pe care vrei sa ti le faci pot fi doar rezultatul unei atitudini proactive, nu a procrastinarii. O atitudine proactiva te duce la un nivel superior de realizari si asteptari.
Nu merita sa astepti, nu merita sa stai sa te gandesti noaptea la scenarii, nu merita sa astepti momentul perfect, alege un moment si fa-l perfect. Nu conteaza ca faci asta pentru prima data, persoana careia vrei sa ii vorbesti nu stie asta, nu o/il face sa isi dea seama, nu iti recunoaste slabiciunile, fii persoana pe care ti-o imaginezi in scenariile tale cu printi, printese si unicorni. Fii cea mai buna versiune a ta !
            Cu totii avem defecte, dar cu o privire si un zambet plin de incredere, pentru inceput, se lasa maturate sub pres. Hai bine, daca inca o arzi smecher doar pe Tinder si Facebook, situatia discutata nu e despre tine si probabil crushurile tale sunt 20 de tipe a caror fata nu o stii cu certitudine… ‘’but that ass tho’… ‘’.




Un comentariu: