joi, 2 iulie 2015

Cum stă treaba cu homosexualii, din punctul meu de vedere

Înainte să încep, primul gând când am văzut amploarea evenimentului a fost să aplaud politicienii americani pentru disimularea adevăratelor probleme și să-mi dau un facepalm la tipurile de argumente înflăcărate de pe facebook. 

De parcă asta e lupta noastră de acum. De parcă discuția ta sau poza de profil schimbată ajută cu ceva situația homosexualilor din România. De parcă un like la o poza de profil colorată mai bagă un politician în anchetă, un ban în salariul bugetarilor, mai adaugă o picătură de apă copiilor din Africa. De parcă fiecare like înseamnă  o armă în minus pentru  Putin sau un om înviat în războaiele curente.

Ca să nu ne pierdem timpul niciunul, voi ataca niște puncte de vedere care sper să fie cât mai cuprinzătoare, fără (prea multe) cuvinte de umplutură.

  • ·         Ce aud: "Nu așa e lăsat. Bărbatul e făcut să fie cu femeie și invers."
  Ce cred despre asta: Umm...nu chiar. Din punct de vedere fizic/anatomic, ambele sexe se descurcă când vine vorba de practicarea iubirii, atâta timp cât partenerii își cunosc destul de bine corpul și zonele ce trebuie stimulate (Despre punctele de plăcere). Creierul uman este o mașinărie atât de complexă încât nu îi poți seta limite, că le reprimi tu complet revoltat de gând, e altă treabă.

Ce ne diferă pe noi de alte vietăți e că putem să trecem prin filtrul gândirii tot din jurul nostru. Să ne gândim la cine definește normalitatea pentru noi. O definești tu? Pentru tine? Dar în raport cu cine? Față de cine ești normal și cine îți confirmă ție asta? Ai devenit normal sau ai fost dintotdeauna normal? Băi, dar ce înseamnă normal? E normal să ai o dorință sau un gând spre care tragi cu intensitate dar să nu le poți îndeplini pentru că nu te încadrezi în limitele de normalitate ale altcuiva?

Unii mai aduc în discuție Biblia și Biserica.
Să intru în acest subiect? Nu cred că merită să analizăm o carte care încurajează ritualuri și tradiții vechi de mii de ani în condițiile în care noi trăim în 2015, o eră a progresului și inovației în varii domenii. Nu e ca și cum oamenii care aduc asta în discuție, pe Facebook mai ales, ar respecta toate aspectele de acolo, neah, ei aleg chestii de care să se lege de acolo, care li se par lor convenabile și adaptabile societății în care trăiesc. Oamenii care trăiesc cu sfințenie după Biblie, dacă există, probabil nici nu știu acum despre asta pentru că sunt prea ocupați să facă ritualuri ce țin de Biserică, pentru că despre asta e vorba: să nu ieși din tiparul ritualurilor, din vorba preotului și restul, ca să fii un bun creștin. Mă întreb cum o fi apărut vorba: Fă ce zice popa, nu ce face popa. Cred că a apărut complet abstract. 
Observați ,vă rog, nu m-am legat de religie și credință. Să nu încurcăm lucrurile.


  • Ce aud: "Tu ai ajuns aici datorită părinților tăi normali, dacă se încurajează homosexualitatea o să dispărem ca specie"
 Ce cred despre asta: Nu o încurajezi, o accepți. Faci pace cu o realitate. Nu sunt vampiri, nu sunt personaje malefice de poveste, sunt oameni care pe tine nu te afectează cu nimic. 
Nu o să dispărem ca specie pentru că omul ăla care se bate cu cărămida în piept că e cel mai anti-ghei om, își va crește copiii cu aceeași mentalitate anti-ghei și va expune și își va educa odraslele să vadă o față subiectivă a realității. Asta și faptul că homosexualii nu sunt o haită de lupi în timp ce oamenii heterosexuali sunt mieii, nu speră niciunul la monopolizarea/anihilarea concurenței. Eu nu știu cum văd unii homosexualii, un fel de violatori cu drept de acțiune?

 Un om agasant va fi agasant fie homosexual fie heterosexual, iar unul introvertit nu se va deschide ca o umbreluță colorată doar pentru că e homosexual, să fim serioși. Ritualul de atracție între homosexuali e același, iar dacă ești hetero și ai lângă tine un homo nu fi, te rog, atât de naiv încât să crezi că ești un fel de piscină pentru un om în flăcări. (Get it, get it?)

  • ·        Ce aud: "Cuplurile de acelși sex nu ar trebui să aibă voie să adopte copii."
    Ce cred despre asta: În primul rând, pot face, știința a ajuns acolo. (Exemple de sarcini masculine) . În al doilea rând, încă din Grecia antică, de când sunt înregistrate urme ale homosexualității, aceasta exista în paralel cu mariajul între persoane de sex opus și era permis tocmai ca mijloc de prevenire a suprapopulării. Da, acum avem contracepție accesibilă, dar planeta este deja suprapopulată, copiii abandonați zac pe străzi și orfelinate în condiții mizere. De ce să îi ții departe de afecțiune și confort? Pentru că nu vor ieși copii normali? Nu există normal. Suntem în continuă evoluție și schimbare, rămâi limitat, rămâi în spate. Nu e ca și cum copiii și-ar găsii tații sau mamele făcând sex pe masa din bucătărie drept mic-dejun și astfel imaginea asta ar rămâne impregnată în minte lor făcându-i să adoarmă legănat în fiecare noapte cu perna în brațe. Pentru tine ce a contat în copilărie? Să ai acces la hrană, confort, iubire și educație. Perfect aplicabile pentru cuplurile de același sex.

  Ce aud: "Da, dar copiii lor vor fi priviți ciudat, vor fi marginalizați, vor avea depresii." 
 Ce cred despre asta: Ei hai, marginalizarea e o problemă de când lumea, iar subiectelor nu încetează să varieze. Efectele sunt aceleași. Dar știi ce mai sunt aceleași? Cauzele! Oamenii nu sunt informați, oamenii se limitează la realitatea lor imediat apropiată. Un părinte cu o mentalitate bolnăvicioasă va fi și contagioasă. Copiii care tind să marginalizeze alți copii au parte de o educație deficitară acasă din mai multe puncte de vedere: expunere la limbaj violent, neglijență parentală, presiune din partea părinților etc (Studiu) . Sănătatea psihică a copiilor și permisivitatea acestora este responsabilitatea părinților.

  • ·         Ce aud: " Nu ar trebui să își manifeste afecțiunea în public". 
Ce cred despre asta: Asta e ușor alunecoasă. Din punctul meu de vedere afecțiunea are mai multe tăișuri decât o stea de ninja. Ce înseamnă afecțiune? Priviri drăgăstoase, atingeri, ținut de mână, sărutat, sex pe trecerea de pietoni sau în intersecție?  Cred că de la priviri și ținut de mână e o treabă de intimitate pentru ambele sexe sau tipuri de cupluri.

 În România cel puțin, având în vedere părerea majorității despre homosexualitate, nu cred că o să fie problema asta prea curând pentru că aceștia au impregnat adânc în minte că fac ceva greșit, anormal, cu care părinților lor le-ar fi rușine. Nu există multe locuri în care să le fie permisă afișarea afecțiunii, iar aici vorbesc de locuri fizice, ce să mai zic de platforme de socializare unde sunt lezați. Dar aici, pe rețelele de socializare este un pic vina lor, vor să aibă prieteni din toate categoriile, de toate vârstele, de ambele genuri cu toate preferințele, dar se atacă atunci când primesc comentarii răutăcioase la poze extra-colorate și neortodoxe. E normal ca lumea să comenteze, platformele de socializare pentru homosexualii din România sunt ca un tir- se trage într-o singură direcție, pentru că nu știu să anticipeze, cum să evite.  Vor să arate mândrie și asumare dar modul e greșit. Nu știu de tine, dar eu am o problemă cu afișarea afecțiunii în mediul online pentru că e în esență o afișare de nesiguranță și de cerșire a aprobării. La ambele tipuri de cupluri.

Acum să ne întoarcem la lucruri care contează cu adevărat și ne afectează într-un mod real gen: fericirea noastră și moduri prin care ajungem acolo, nu fericirea altora, cum facem lumea asta un loc mai bun, cum ducem noi lucrurile mai departe, cum progresăm și cum devenim mai buni la ceea ce facem. Aruncând cu noroi în alții nu ne înălțăm noi, arătăm doar că pentru noi este destul de important acel subiect încât să dedicăm timp și energie să băgăm mâna în noroi, să facem un bulgăre frumușel de noroi, să țintim și să aruncăm cu forță, că poate se lipește ceva de țintă. Faza e că poți să nu nimerești și te alegi doar cu niște mâini murdare.